Pokrusz herbatniki na drobne okruchy ręcznie lub za pomocą robota kuchennego i dobrze wymieszaj z roztopionym masłem. Wyłóż spód i boki naczynia o średnicy 28cm okruchami herbatników i dociśnij je ubijając. Wstaw do lodówki lub zamrażarki. W międzyczasie przygotuj nadzienie. W garnku średniej wielkości podgrzej mleko, mleko skondensowane i wanilię na średniej temperaturze do wrzenia (pamiętaj, aby mieszać, aż skondensowane mleko się rozpuści). Podczas nagrzewania, oddziel jajka i ubij białka w misce, aby uzyskać miękką pianę. Odłóż naczynie na bok. W innej misce wymieszaj żółtka, skrobię kukurydzianą, wodę i sól. Gdy mleko zagotuje się, zdejmij je z ognia i pozostaw do ostygnięcia na 3 minuty. Dodawaj powoli mieszankę żółtek, cały czas energicznie ubijając. Ustaw garnek na małym ogniu i dalej ubijaj, aż zgęstnieje, około 5 minut. Dodaj białka do mieszanki mleka i ubijaj jeszcze przez około 2 minuty, aż dobrze się połączą. Wyjmij naczynie z lodówki i wlej do niego przygotowane nadzienie. Pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej przed włożeniem do lodówki do całkowitego związania. Posyp cynamonem i podawaj. WSKAZÓWKA LINDY. Aby Tarta Mleczna była jak najdłużej świeża (nawet 5 dni), przykryj ją folią aluminiową.😋