Rozgrzej piekarnik do 180°C. Przygotuj naczynie żaroodporne rozprowadzając 1 łyżkę masła (15 g) na dnie i bokach. Naczynie może mieć wymiary 18 x 25 cm. Ubij jajka i cukier, tak żeby miały kremową konsystencję. Rozpuść masło, dodaj dżem morelowy, a następnie ocet. Następnie dobrze wymieszaj razem z poprzednio przygotowanymi jajkami. Dodaj suche składniki (makę, proszek do pieczenia, szczyptę soli), a następnie dodawaj na przemian z mleko i Amarulę. Wlej ciasto do natłuszczonego naczynia i piecz przez 40-45 minut. Przed upieczeniem ciasta przygotuj sos. Dodaj wszystkie składniki oprócz Amaruli do rondla i zagotuj. Gotuj kilka minut, następnie zdejmij z ognia i wymieszaj z Amarulą. Wyjmij ciasto z piekarnika, a następnie kilkukrotnie nakłuj widelcem. Polej ciasto sosem i pozostaw na 15 minut do namoczenia. Podawaj na ciepło np. z lodami i/lub bitą śmietaną.😋